Banner
Acasă > Cunoştinţe > Conţinut

Aplicarea agricolă a clorhidratului de acid 5-aminolevulinic (5-ALA HCL)

Nov 06, 2018

5-aminolevulinic Clorhidratul de acid cunoscut, de asemenea, 5-ala Hcl, 5-ala este substanța endogenă a organismelor și este substanța precursor a biosintezei hemelor animale și a clorofilelor de plante. În prezent, stabilitatea 5-ala nu este ridicată, în general sub formă de sare de acid clorhidric. Ca un nou tip de pesticid activat cu lumină, cu o compatibilitate ridicată cu mediul și selectivitatea, acesta este utilizat pe scară largă în domeniul agricol.

Reglator de creștere a plantelor:
Studii recente au arătat că 5-ala hcl are următoarele efecte:
Pentru a regla sinteza clorofilei, îmbunătățiți stabilitatea clorofilei și ⅱ, îmbunătățiți eficiența fotosintetice, promovați fotosinteza, promovați diferențierea țesuturilor vegetale, inhibați respirația la întuneric, extindeți activitatea stomatală și alte activități fiziologice de bază. Prin urmare, nu este pur și simplu un produs metabolic biologic intermediar, ci participă și la procesul de reglementare a creșterii și dezvoltării plantelor, are o activitate fiziologică similară a hormonilor de plante. Poate fi utilizat ca regulator de creștere a plantelor în producția agricolă.

Insecticide ecologice:
Erbicidele produse folosind 5-ala hcl pot distruge buruienile dicotiledonale și sunt inofensive pentru culturi precum cerealele, grâul și orzul, care aparțin monocotilor și care au efecte selective de combatere a buruienilor. Există două moduri în care funcționează. Inhibă expresia genică a GLUTR și previne sinteza 5-ala hcl astfel încât planta să moară în cele din urmă din cauza lipsei de 5-ala. Sinteza 5-ala la mamifere nu trece prin calea C5, astfel încât utilizarea unor astfel de erbicide nu afectează negativ corpul uman.
Se poate ameliora mecanismul de reglare a sintezei 5-ala, care promovează sinteza 5-ala, cum ar fi metil acifluorferr, poate inhiba sinteza hemei în plante, astfel încât acumularea de compus 5-ala și porfirină indusă de lumina reacției cu peroxid. Dar, deoarece prețul de piață al 5-ala hcl este mai mare și are nevoie de o concentrație de înaltă calitate pentru erbicid, este foarte costisitor și este dificil să se aplice direct.

Insecticid:
Poate provoca o varietate de insecte dăunătoare, cum ar fi Musca domestica, gândacii și dezechilibrul metabolic biochimic, astfel încât spasmul insectelor și chiar moartea, precum și studiul 5-ala ca ingredient principal al efectului pesticid porfirin al districtului Jinyuan Taiyuan, lăcustele de orez din China, 7d în grupul de tratament al insectelor masculine au murit și grupul de control al masculilor a ucis aproximativ jumătate. Nu a existat o diferență semnificativă în numărul de decese feminine la concentrații scăzute.
Principiul este: 5-ala activarea poate produce oxigen reactiv. Prin procesul de fotosinteză a plantelor sau prin sinteza chimică a dăunătorilor declanșați pentru a face lumina soarelui în insecticid radiații și îndepărtarea insectelor. Acest studiu arată că este o substanță naturală inofensivă cu biodegradabilitate și nu provoacă rezistență la insecte.

În cazul în care pentru a cumpăra 5-ala hcl pulbere?
S-ar putea să aveți o înțelegere profundă a 5-ala hcl. Xi'an Fengzu Biological Techology Co, Ltd., în calitate de furnizor China profesionale de 5-ala hcl, a fost devotat pentru a furniza diverse 5-ala hcl pulbere cu preț favorabil. Puteți trimite e-mail la sales@fengzusw.com direct pentru un preț competitiv și cunoștințe profesionale. Pentru cooperare de lungă durată, sunt disponibile probe gratuite. Așteptăm cu nerăbdare solicitarea dvs.

Back